Föreläsningar

uhnj

Hundens signaler – Lär dig språket

Jag har jobbat som fotograf i hundarnas och jaktens värld länge nu. De senaste åren har jag plåtat signalerna, det fysiska språk alla hundar förstår, svarar på och lever efter.

Jag pratar i ett par timmar och visar, med hjälp av 150 bilder, hur signalerna ser ut, vad de betyder och hur vi kan svara på dem.

Tanken är att få hunden att förstå att vi förstår. Då kommer kommunikationen, samtalet mellan hund och människa, att bli lika begriplig för båda två. Och det leder till en större vilja hos hunden att lyssna och följa. Ja, den inser ju att du förstår den. Och vem vill inte bli förstådd…

Valpen

Börja klokt, genomtänkt och på ett sätt som gör att den lilla valpen ser dig som en självklar varelse att följa och lyssna på. Då undviker du framtida trassel. Hundra bilder visar det jag berättar om hur jag jobbar med valpar.

Jakten på vildsvin                                                                        och Minimera skaderisken för vildsvinshunden

Jag tipsar om olika sätt att göra jakten mer effektiv – åteljakten, smygjakten, skyddsjakten och hundjakten. Det är samma här, föredraget bygger visserligen en del på mina ord men framför allt på massor med bilder.

Den del som handlar om hur man kan tänka och jobba för att undvika att få hunden skadad under vildsvinsjakt bygger på egen erfarenhet. Till min hjälp har jag haft veterinär Björn Lindevall, en nästan lika inbiten hundförare som jag. Ibland, när han kan, hänger han med under det här föredraget för att ge ännu fler tips om hur man agerar när hunden trots allt blir skadad.

Inkallningen handlar om allt

Med hjälp av ett par hundra bilder tipsar jag om hur vägen till en fungerande inkallning kan se ut.

Vardagslydnad på enkla sätt

Likadant här, det är bilderna jag visar som är grunden. Med hjälp av dem berättar jag om hur man på enkla sätt formar (eller formar om) hundens sätt att hantera en massa situationer i vardagslivet.