Kurser

J-valp2011-2

Det finns många, fantastiskt bra kurser för jakthundar och deras hundförare. En lång rad instruktörer utbildar hundar och människor till samspelta jägare, i alla olika discipliner. Man skulle kunna kalla det för yrkesutbildningar.

Men jag har med åren alltmer börjat titta på allt det som händer innan det är dags för yrkesskolan. Titta på grunden. På följsamheten. På viljan till samspel och samarbete. Alltså på relationen mellan hund och människa. För ju bättre förskolan är, desto bättre blir hundens vilja att följa hundföraren. Finns den där schyssta relationen så är målet nära: Ja, när hunden vill göra det hundföraren vill att hunden ska göra.

Det är därför mina kurser framför allt handlar om kommunikationen mellan hund och människa. Funkar den, så funkar nästan allt. Och det fina är att vi samtidigt som vi bygger den där relationen, tränar in en massa finfina grejer. Allt från ”Sitt” till en fungerande inkallning i lägen då retningen för hunden att inte lyda är stor, från ”Vänta” och ”bakom” till ”Nej” och ”Bra”. Så är det, för den där eftertraktade relationen bygger på det faktum att ju mer man jobbar med och tillsammans med hunden, desto bättre blir samspelet.

Jag har:

Dagskurser, helgkurser och kurser på halva dagar. Jag åker runt i landet dit hundfolk har samlat ihop minst 12 ekipage.

Jag kommer att lägga ut kurser här på hemsidan, och på Facebooksidan som heter Peter & Dogworks.

Variationerna på kursernas längd och plats är stora. Men en sak är alltid likadan. Jag jobbar alltid med individerna. Alla är olika, människor och hundar. Vi tar en titt på just dig och din hund. Hur samspelar ni? Vad är viktigt att jobba med? Jag har verktyg i lådan av olika storlekar och ändamål. Vi tar ett som passar individen.

Skicka ett mail om du är intresserad av att hänga på en kurs. Eller om du vill samla ihop ett gäng på hemmaplan så kommer jag till dig.